Отидете към основна версия

6 631 25

В Русия е разработено ново, нетоксично лекарство против COVID-19

  • русия-
  • лекарство-
  • мир 19-
  • covid-19

Лечението с МИР 19 не засяга човешкия геном

Ново лекарство против коронавирус е разработено от изследователския екип на Държавния изследователски център по имунология. В момента лекарството, предназначено за стационарно лечение, е регистрирано в Министерството на здравеопазването. Лекарството получи името "МИР 19", което означава "Малка интерферираща РНК".

Учените успяха да създадат лекарството след декодиране на генома на вируса SARS-COV-2, което направи възможно определянето на най-оптималните "цели" вътре в него. Действието на лекарството МИР 19 е насочено към потискане на жизненоважните РНК последователности на вируса.

Трябва да се отбележи, че лечението не засяга човешкия геном. Доставката на лекарството до горните и долните дихателни пътища се извършва с помощта на катионен дендримерен пептид, добавен към лекарството.

Ръководителят на Федералната медико-биологична агенция (FMBA) Вероника Скворцова отбелязва, че основният компонент на лекарството са синтетични молекули на малка интерферираща РНК (miRNA), които целенасочено инхибират генома на патогена, идентифициран в заразената клетка.

Проведените клинични изпитвания показват високата ефикасност и безопасност на МИР 19, а в хода на предклиничните тестове учените са установили ниска токсичност на лекарството.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 66 гласа.

Свързани новини