Отидете към основна версия

17 310 8

Казньов: Не трябва да се изключва версията за терористичен акт

  • еърбъс-
  • airbus-
  • франция-
  • самолет-
  • катастрофа
Снимки: АП/БТА

Напълно да се изключва версията за терористичен акт при разследването на катастрофата с Еърбъс А320 не трябва, разследването продължава, заяви пред телевизия BFMTV министърът на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов.

Самолет Еърбъс А320 на нискотарифната авиокомпания на Луфтханза Germanwings, изпълняващ полет от Барселона до Дюселдорф, се разби във вторник в труднодостъпен район на Алпите в югоизточна Франция. В катастрофата по последни данни са загинали 150 души.

Британски авиационни експерти смятат, че три причини може да са причинили трагичния инцидент. Първата е неизправност в датчиците, които са предавали грешна информация на бордовия компютър. Това е довело до срив в системата за управление и пилотите не са имали достатъчно време да овладеят самолета.

Втората версия се отнася за внезапна разхерметизация на пилотската кабина или пътническия салон.

Третата версия е за пожар в пилотската кабина.

Правителството на Германия няма основание за съмнение за участието на трета страна в катастрофата на пътническия самолет Germanwings, заяви вътрешният министър Томас де Мезиер, цитиран от Ройтерс.

„Няма конкретни доказателства, че трета страна е част от причината за катастрофата," - каза Де Мезиер. Той все пак не пропусна да се застрахова, че при разследването на трагичния инцидент няма да бъде подмината нито една причина.

Вицепрезидентът на авиокомпания „Луфтханза“ Хайке Бирленбах заяви, че работната версия за авиокатастрофата е нещастен случай и всички останали версии са спекулации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини