Отидете към основна версия

27 372 6

Последните секунди преди катастрофата на Germanwings (ВИДЕО)

  • самолет-
  • катастрофа-
  • germanwings
Снимка: АР/БТА

Операцията по търсенето и събирането на останки на 150-те жертви на катастрофиралия Airbus A320 на германската нискотарифна авиокомпания Germanwings приключи, заяви представител на местната жандармерия, цитиран от агенция Франс прес.

„В зоната на катастрофата повече няма човешки тела. В сряда 20 военни ще се качат на по-високите склонове със спасители, за да съберат личните вещи на загиналите”, каза подполковник Жан Марк Меникини от френската жандармерия. Търсенето на втората черна кутия, от която миналата седмица беше намерена само обвивката, до момента не се увенчават с успех. През следващите седмици експерти ще продължат опитите да намерят този ключов за разследването елемент. След приключването на всички мероприятия районът ще бъде почистен от частна фирма за сметка на Lufthansa – фирмата майка.

„Най-късно до края на седмицата може да приключи идентифицирането на загиналите”, каза френския президент Франсоа Оланд на пресконференция в Берлин.

Късно във вторник беше съобщено, че на мястото на инцидента е намерен видеозапис, който показва последните минути преди катастрофата, съобщи германското издание Bild. На него се вижда, че пътниците в самолета са разбирали в какво отчаяно положение се намират. На записа на различни езици се чуват изплашените гласове на хората. Прокурорът на Марсилия Брис Ромен на въпрос на германски медии, заяви че няма информация за намирането на подобен запис. По негови думи са били открити няколко GSM-а в много лошо състояние, които в момента се проверяват от следователи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини