Отидете към основна версия

856 8

Кубинците в САЩ все повече подкрепят подобряването на двустранните отношения

  • куба-
  • сащ-
  • отношения-
  • политика-
  • статистика

Двете страни работят за по-добри отношения

Снимка Архив АП/БТА

Кубинските американци все повече подкрепят усилията на Съединените щати за подобряването на отношенията с Куба, откакто президентът Барак Обама обяви през декември плановете на администрацията си да възстанови дипломатическите връзки с Карибската нация, пише в. „Индипендънт“.

В анкета, проведена от статистическата агенция Bendixen & Amandi, 51% от кубинските американци са заявили, че са благоразположени към подобряването на отношения между двете страни, в сравнение с 44% през декември, съобщава АП.

40% са заявили, че са против подобряването на отношенията между САЩ и Куба.

По-специално младите хора, са в подкрепа на този ход, като 69% от хората на възраст между 18 и 29. Само 38% от анкетираните на възраст над 65 подкрепят нормализирането на отношенията.

Проучването постави въпроса пред 400 кубински американци, които живеят предимно във Флорида и Ню Джърси. В САЩ живеят около 2 милиона кубински американци.

"През трите месеца, от началото на историческо обявяване от президента Обама, проучването разкрива, че сега подкрепата на мнозинството сред кубинските американци за нормализиране на отношенията с Куба се е повишила", каза Фернан Аманди от Bendixen & Amandi, съобщи АП.

На 17 септември, президентът Обама обяви, че неговата администрация ще започне да работи за нормализирането на отношенията с Куба, 54 години след като дипломатическите отношения между двете страни бяха прекъснати. Планът включва облекчение на ограниченията за пътуване и увеличаване на търговските връзки между двете страни.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини