Отидете към основна версия

2 168 6

10 страни подкрепят Кристалина Георгиева?

  • кристалина георгиева-
  • страни-
  • оон

Подкрепа от Европейската комисия

Веднага след издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален директор на ООН. Това бе съобщено от електронното издание на в. „Стандарт“.

Писма, приветстващи решението на България и деклариращи подкрепа вече са пристигнали в София от Унгария, Латвия и Хърватска. Очакват се официални декларации в подкрепа на Георгиева от Румъния, Полша, Албания, Армения. 

Според запознати Великобритания също е заявила готовност да подкрепи Георгиева.

През вчерашния ден българският премиер Бойко Борисов оттегли подкрепата на правителството от Ирина Бокова и издигна кандидатурата на Кристалина Георгиева.

„От наблюденията ми върху работата на Кристалина Георгиева в Европейската комисия, мога да кажа, че тя е един много работлив човек, който отлично познава международната обстановка. Тя работи честно и прозрачно и е сред моите любими еврокомисари“, заяви председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол.

„Кристалина Георгиева е силен боец, но е в трудна ситуация.  Тя е силен борец и убедителна жена с много силни аргументи, но е в трудна ситуация. Има много кандидати от страните членки на ЕС. Надявам се, че европейците накрая ще намерят общо решение . Получавам много обаждания. Свързани са с други кандидати, които са компетентни. Трябва да намерим консенсус“, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини