Отидете към основна версия

2 729 3

Поискаха проверка на транспортните разходи на Кристалина Георгиева

  • кристалина георгиева-
  • оон-
  • разходи-
  • евродепутат-
  • дейвид банерман-
  • транспортни

Британски евродепутат поиска щателна проверка

Снимка: БТА/ AP

Депутат от Европейския парламент поиска да бъдат проверени транспортните разходи на Кристалина Георгиева за последните две години, съобщи EurActiv.

Според британеца Дейвид Банерман през този период тя е водила своята кампания за поста генерален секретар на ООН.

Евродепутатът заяви, че Кристалина Георгиева е правила чести пътувания, разходите за които се покривали от средствата на ЕС. По думите му подобни действия не отговарят на портфолиото на човек, отговарящ за бюджета и човешките ресурси.

Банерман заяви, че има „значителна спекулация“, че българката е водила кампанията си за поста в ООН през последните две години.

Руският зам.-министър на външните работи Генадий Гатилов заяви, че Кристалина Георгиева е била в контакт с Русия по този въпрос от дълго време.

Изданието припомня, че Кристалина Георгиева влезе в битката за ООН в последния момент – след като бе издигната от българското правителство – но не успя да се пребори с конкуренцията. В крайна сметка за следващ генерален секретар на ООН бе избран португалецът Антониу Гутериш.

Вчера бившият португалски премиер бе избран официално за поста под бурни аплодисменти. Неговият петгодишен мандат ще започне на 1 януари 2017 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини