Отидете към основна версия

3 510 24

И Малта отряза Русия

  • малта-
  • кораби-
  • русия-
  • войни кораби-
  • адмирал кознецов

Руската флотилия няма да презарежда на малтийския бряг

Руските кораби, които са се отправили към бреговете на Сирия, няма да презареди с гориво в Малта, съобщи Times of Malta.

Външният министър на странта Джордж Вела отхвърли появилата се по-рано днес информация, че флотилията може да презареди с гориво и провизии в Малта.

През вчерашния ден Испания стана обект на сериозни противоречия, след като се появи възможност корабите да заредят в крайбрежния град Сеута. Впоследствие тази възможност пропадна.

Вела нито отрече, нито потвърди, дали Русия е отправила официално искане към неговата страна.

По-рано международната гражданска организация Avaaz обяви в интернет, че руските военни кораби и подводници, плаващи към Сирия са имали намерение да се обърнат към Малта за зареждане с гориво.

"Avaaz Испания успя да спре тази смъртоносна флотилия да презареди в страната. Нека спешно се обърнем към малтийското правителство с апел, да не бъдат съучастници във военните престъпления на Русия и да поискаме от него да забрани на армадата да акостира" се казва в изявлението.

В своята петиция, изпратена до малтийското правителство, Avaaz пише, че военните кораби носят самолети и оръжия, които могат да бъдат използвани, за взривяване на сирийски болници и училища.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предупреди вчера, че руската бойна група би могла да бъде използвана за атаки срещу цивилни в обсадения сирийски град Алепо и за подпомагане на руските въздушни удари.

Бойната група, водена от самолетоносача "Адмирал Кузнецов" и бойния крайцер "Петър Велики", миналата седмица отплава от руската база в Северно море и вече навлезе във водите на Средиземно море.

 

По темата роботи и Милена Трачева

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия се отказа да спира в Испания

    Русия оттегли молбата, отправена по-рано към Испания, нейни бойни кораби да спрат и презаредят с гориво в пристанищния град Сеута. Това съобщиха прави ...
    26.10.2016
    2 584
    8
  • Испания танцува по руския бръснач

    Испания претърпя сериозни критики, след като стана ясно, че руски бойни кораби могат да презаредят на нейните брегове, съобщи Sky News. Става въпро ...
    26.10.2016
    8 030
    34