Отидете към основна версия

2 320 11

Тръмп: САЩ могат да осветят света

  • доналд тръмп-
  • света-
  • сащ

Той призова за нова страница в американската история

Снимка: БТА/AP

Започва нова страница в американската история. Това беше заявено от президента на САЩ Доналд Тръмп в реч пред Конгреса, съобщи NBC.

„Аз съм тук, за да изкажа послание за единство и сила. Правя го от цялото си сърце. Племенните войни са зад гърба ни. Факелът на справедливостта и свободата е в нашите ръце. С него ние ще осветлим света.

От днес нататък Америка ще бъде подобрена от нашето вдъхновение, а не закопана от нашите страхове. Ние трябва да се направляваме от нашата визия, а не да се заслепяваме от нашите страхове. Трябва да се поучим от грешките в миналото и да се вдъхновим от бъдещето“, заяви Тръмп.

Той призова Пентагона да изготви план за унищожаването на Ислямска държава.

„Аз ще работя с нашите партньори, за да унищожим този враг от лицето на земята. Ще работя и с партньорите от ислямските страни. Това е важна задача“, заяви Тръмп.

Президентът отново обеща, че ще отмени здравната реформа „Обамакеър“.

„Призовавам Конгреса да отмени и замени „Обамакеър“. Ние трябва да разширим избора на гражданите. Имаме нужда от нова реформа. С нея ще подсигурим по-ниски разходи и по-добро здравеопазване. Това е нашата цел“, заяви Тръмп.

Тръмп отново подчерта нуждата от строежа на стена по границата с Мексико. Този път обаче не беше повторено твърдението, Мексико ще плати за нея. Президентът на САЩ подчерта нуждата от борба с престъпността и създаването на нови работни места. Той повтори намерението си да намали данъците за средната класа и бизнеса. Тръмп поиска един трилион долара за инвестиции в инфраструктура. Той отново призова за наемането на повече американци на работа. Според него САЩ са похарчили 6 трлн. долара за Близкия Изток, докато инфраструктурата на страната се е рушила.

„Трябва да дадем на американците свободата да избират здравно осигуряване без държавна линия. Нашите граждани вече показаха, че Америка трябва да ги поставя на първо място. Това започна като един вик и се превърна в земетресение. Само те могат да направят Америка велика отново“, заяви Тръмп.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини