Отидете към основна версия

1 392 9

САЩ и Русия разширяват комуникацията си в Сирия

  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Целта е да се избегнат военни инциденти

Снимка: БТА/AP

САЩ и Русия засилват военната комуникация по между си, за да избегнат военни инциденти в Сирия, съобщи „Ройтерс“.

Към момента бойците на Ислямска държава губят все повече територия, а военното пространство над страната става все по-пренаселено. Информацията е на генерал – лейтенант Джефри Хариган. Той оглавява американските военновъздушни сили в Близкия Изток.

През 2015 г. Русия и САЩ се съгласиха да установят комуникационни връзки за пилотите си в Сирия. Целта беше да се избегнат инциденти в небето.

„Трябваше да увеличим мащаба на комуникацията за избягване на сблъсъци, която водим с руснаците. Взимаме предвид по-сложната обстановка с въздушното пространство, в което работим. Разширяваме контактите си“, заяви Хариган.

Съобщава се дори за инцидент, за който руснаците са се извинили. Това е станало, след като руски самолет е прелетял неправомерно над американски самолетоносач.

Все пак се пояснява, че на този етап не е възможно директно сътрудничество между двете страни в региона. Причината е, че Русия подкрепя режима на сирийския президент Башар Асад. В момента САЩ готвят офанзивата на сирийските бунтовници към Ракка.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Голям успех за сирийската армия

    Сирийската армия е наложила пълен контрол над магистралата свързваща Дамаск с древния град Палмира, съобщи Hinduistan Times. Така за първи път от 2 ...
    26.05.2017
    2 925
    4