Отидете към основна версия

4 536 4

Откровенията на Тръмп за Путин

  • тръмп-
  • путин-
  • шистов газ-
  • енергия

Президентът на САЩ е категоричен в необходимостта от диалог с Русия, защото липсата му ще повлече след себе си редица проблеми. „Срещата с президента на Русия Владимир Путин в Хамбург доведе до много резултати, но аз съм убеден, че най-важното е необходимостта от поддържането на диалог. Ако няма диалог, това ще доведе до проблеми както за нашата страна, така и за тяхната”, каза президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за CBN. Той допълни, че на Щатите е необходим диалог с всички.

Тръмп смята, че руският лидер повече би го устроило, ако на миналогодишните президентски избори в САЩ победител е била Хилари Клинтън. В телевизионното интервю уточнява, че той е преди всичко за силна американска армия и вероятно именно това може да не се харесва на Путин. „Има много неща, които правя и които се явяват пълна противоположност на това, което той (бел. ред. Путин) би искал”, казва Тръмп.

Американският президент също така припомни, че той е за увеличение на добива на шистов газ в САЩ като по този начин може да се намали цената на енергоносителите на световния пазар, а това може да е в разрез с интересите на Русия. „Планираме да експортираме енергия. Той (бел. ред. Путин) не иска това. Той би предпочел Хилари, която да строи вятърни мелници, защото в този случай цените на енергоносителите ще тръгнат нагоре, а Русия е силно зависима от тях”, допълни Тръмп пред CBN.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини