Отидете към основна версия

10 784 18

Нов природен апокалипсис – ураганът „Ирма” (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • ирма-
  • ураган-
  • скорост-
  • сащ
Снимки: АР/БТА

Нов природен апокалипсис надвисна над САЩ и съседните държави. Ураганът „Ирма” се развихри със скорост 300 км/ч. Ураганът се намира в района на Антигуа. Очаква се да засегне Британските Вирджински острови и Куба, след което да се отправи към Флорида в САЩ.

В Доминиканската република вече е обявен червен код за тревога, който е най-високия, в 8 провинции и жълт код в 14, макар да се очаква „Ирма” да го достигне на 7 септември. Обявено е извънредно положение и в Пуерто Рико.

Във Флорида вече започна евакуация на туристи, макар ураганът да се намира на близо 2500 километра от американския щат. Движи се със скорост 6 метра в секунда. „Ирма” може да се окаже и поредния ужас за щатите Тексас и Луизиана, които са силно засегнати от наскоро отминалия ураган „Харви”. Губернаторът на Флорида обяви предвижването по автомагистралите за безплатно. Мярката ще облекчи гражданите и гостите на щата да се подготвят за идващия ураган като се запасят с храна и укрепят къщите си.

От Националния център за наблюдение на ураганите не се наемат да прогнозират откъде точно ще премине бурята и какви ще са последствията за континенталната част на САЩ. От там обаче са сигурни, че „Ирма” ще достигне „животозастрашаващи измерения”. Причината за появата на урагана е необичайно топлата вода в Карибския архипелаг.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини