Отидете към основна версия

11 911 17

Тръмп: Напуснете незабавно Флорида (СНИМКИ)

  • ирма-
  • ураган-
  • доналд тръмп-
  • евакуация-
  • харви-
  • флорида

Президентът на САЩ призова жителите на щата незабавно да се евакуират заради урагана "Ирма" 

Президентът на САЩ Доналд Тръмп спешнo призoва жителите на щата Флорида да се евакуират по най-бързия възможен начин, ако това им бъде наредено от властите, които следят приближаването на урагана "Ирма", предаде CNN.

"Ирма е ураган с епични мащаби, вероятно най-мощният, който някога сме виждали. За да бъдете в безопасност, веднага се махнете от пътя му, ако е възможно", написа Тръмп в любимия Тwitter.

Той посочи, че федералното правителство е готово да посрещне задаващата се стихия. Като отбеляза, че американската Брегова охрана е спасила над 15 000 човешки живота по време на урагана "Харви", опустошил Тексас преди седмица, президентът добавя, че "Ирма" може да се окаже още по-разрушително бедствие.

Голяма част от южните райони на щата очакват заповеди за евакуация, но много хора вече са на път, без да изчакат окончателното нареждане. Пътищата са задръстени от коли, движещи се в посока север.

Междувременно следващият приближаващ ураган - "Хосе", също набира мощ и вече е придобил изключително опасната четвърта степен, съобщи американският Център за следене на ураганите.

В момента "Хосе" се намира на около 700 км на изток-югоизток от северните Острови Лийуърд в Карибско море. Скоростта на ветровете в епицентъра му достига 240 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини