Отидете към основна версия

13 160 24

Шокиращи разкрития за американски крайцер

  • крайцер-
  • моряци-
  • разкрития

Екипажът го описва като "плаващ затвор"

Моряците от американския крайцер „Шайло“ се оплакаха от условията на борда. Това стана ясно от анонимна анкета на изданието Navy Times, цитирано от Task Purpose.

Крайцерът е част от базирания в Япония седми флот на САЩ. Военнослужещите твърдят, че нямат никакво доверие в командния състав. Те твърдят, че командирите на борда проявяват жестоко отношение към тях. Това причинявало психически проблеми за част от моряците, някои от които вече имали склонности към самоубийство.

„Надявам се, че никога няма да ни се наложи да прихващаме ракета, изстреляна от Северна Корея, защото тогава ще се види колко неподготвени сме всъщност. Чувствам се сякаш съм част от надпревара. Трябва да се види кой ще рухне пръв, корабът или екипажа му“, заявява анонимен моряк.

Други описват кораба като „плаващ затвор“. Корабът е част от звено, което играе ключова роля в американската ПРО в региона. От седми флот се очаква да прихваща ракети, изстреляни от Северна Корея.

В американската флота имаше няколко скандала, след като през лятото два разрушителя се сблъскаха с търговски кораби. Това предизвика освобождението на висши офицери и подмяна на командирите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини