Отидете към основна версия

2 240 16

Цай Ин-уен на официална визита в Белиз

  • тайван-
  • визита-
  • съюзник-
  • авокадо-
  • търговия-
  • обмен

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен пристигна на официално посещение в Белиз след успешното си пътуване до Парагвай като част от деветдневната си държавна обиколка на страните–съюзници в Централна и Южна Америка.

По време на своето посещение Цай получи ордена на Белиз в знак на признание за нейния принос за напредъка на двустранните отношения. На свой ред тя заяви, че Тайван и Белиз са поддържали тясно сътрудничество откакто са установили връзки преди 30 години. То обхваща области като селското стопанство, културата, образованието, инфраструктурата и информационните комуникационни технологии и се радва на сериозен напредък и отлични постижения, високо ценени от народите на двете страни.

Президентът на Тайван благодари на генерал-губернатор Колвил Йънг за подкрепата за международното участие на страна и даде дума да продължава да задълбочава и разширява обмена, за да гарантира устойчивото развитие на двете страни.

По-рано Цай се срещна и с вицепрезидента на Хондурас Олга Алварадо в столицата на Парагвай Асунсион и обсъди нови възможности за сътрудничество с цел по-нататъшно укрепване на връзките. Селското стопанство бе сред приоритетите в светлината на успешните инициативи за отглеждане на авокадо и кафе.

От президентския офис на Цай заявиха, че Тайван ще помага на Хондурас и производителите на авокадо да стъпят на нови пазари в съседните страни. Това ще бъде постигнато чрез консултации по отглеждането на семена, производството, маркетинга и обществените поръчки, като Тайван ще бъде основен търговски център за износ на плода в Азия.

В отговор Алварадо описа Цай като модел за подражание за жените в Латинска Америка, визирайки недостига на жени – държавни глави в региона.

Официалната визита на Цай Ин-уен и нейната делегация в Белиз приключва днес и тя ще се завърне в Тайван на 20 август след спирка в Хюстън, САЩ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тайван загуби още един съюзник

    Президентът на Салвадор Санчес Серен обяви в реч, предавана по телевизията, че правителството му е скъсало дипломатическите отношения с Тайван и е уст ...
    21.08.2018
    1 722
    3