Отидете към основна версия

1 184 3

САЩ имат нова стратегия за хакерските атаки

  • сащ-
  • стратегия-
  • хакери-
  • джон болтън

Американците с нови нападателни мерки

Снимка: БТА/ AP

Спецслужбите на САЩ ще могат занапред по-лесно да извършват и отразяват кибератаки съгласно новата стратегия за кибернетичната сигурност. Това заяви президентският съветник по националната сигурност Джон Болтън, цитиран от ДПА.

"Нашите ръце не са така вързани, както бяха през администрацията на Обама", каза Болтън пред репортери, представяйки указа за Националната кибер стратегия, подписан от президента Доналд Тръмп. Болтън не даде много подробности, но според официални източници, цитирани от "Ню Йорк таймс" новият подход "премахва продължителната процедура за постигане на консенсус в правителството", преди САЩ да могат да извършат нападателни действия.

Съветникът по сигурността каза само, че "чрез нападателни и защитни кибер действия ще се създадат структури за възпиране, които ще намалят зловредното поведение във виртуалното пространство". Болтън предупреди, че ако други правителства предприемат кибератаки срещу САЩ, трябва да очакват "както нападателни, така и отбранителни" ответни мерки. В САЩ нарастват опасенията от евентуални кибератаки преди междинните избори за Конгрес през месец ноември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Зловещ вирус на Путин шашна САЩ

    Руското разузнаване е разработило компютърен вирус, който може да издържи дори на пълно изтриване на устройството и твърдия диск, съобщи The Daily Bea ...
    30.09.2018
    18 811
    81