Отидете към основна версия

3 120 14

Илон Мъск плаща $ 20 млн. и напуска председателски пост

  • елон мъск-
  • обвинения-
  • tesla

Основателят на Tesla сключи споразумение с Комисията за ценни книжа

Снимка: БТА/AP

Илон Мъск сключи споразумение с Комисията за ценни книжа на САЩ, съобщи CNBC.

Комисията настоява Мъск да напусне председателския пост на съвета на директорите на компанията Tesla и да плати глоба от $ 20 млн. Самата компания ще трябва да заплати допълнителни $ 20 млн.

Мъск беше обвинен, че е подвел инвеститорите в компанията, че е осигурил средства за нейното сваляне от борсата. Самият той определи обвиненията като „неоснователни“.

„Аз винаги съм действал в най-добрия интерес на истината, прозрачността и инвеститорите. Почтеността е най-важната ценност в живота ми и фактите ще покажат, че никога не съм компрометирал това по какъвто и да било начин“, заяви Мъск.

На този етап Мъск ще може да остане на поста главен изпълнителен директор на Tesla. Компанията ще трябва да назначи двама независими директори, които да отговарят за надзора над дейността на дружеството.

Ако се стигнеше до дело, Комисията можеше да му забрани да оглавява публични компании в срок от три години. Със споразумението Мъск избягна този вариант.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шегите на Илон Мъск и възходът на Dodgecoin

    Една криптовалута се радва на голяма подкрепа от Илон Мъск, съобщи Блумбърг. Основателят на SpaceX демонстрира сериозно застъпничество спрямо Dogec ...
    08.02.2021
    3 110
    14
  • Обвиниха Илон Мъск в измама

    В САЩ обвиниха изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск в измама, съобщи Fox News. Това беше обявено от комисията по ценни книжа и борси. Мъск е п ...
    28.09.2018
    2 985
    43
  • Мъск иска да свали Tesla от борсата

    Шефът на Tesla Илон Мъск обмисля да свали компанията от борсата. Това съобщи той на своята Twitter страница във вторник. За да направи компанията &bdq ...
    08.08.2018
    4 322
    28