Отидете към основна версия

26 655 107

САЩ се готвят да смачкат Русия

  • сащ-
  • газ-
  • русия

Призив за пълна конкуренция в енергийния сектор

Главният икономически съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, Лари Кудлоу заяви, че страната му трябва да се насочи повече към своя енергиен сектор, съобщи The Hill.

Според Кудлоу енергетиката може да стане основен фактор за противопоставяне на Русия. Той призова за изнасянето на повече природен газ в Европа.

„Ние сме доминираща енергийна сила. До няколко години ще произвеждаме по 15 млн. барела петрол на ден. Вече задминаваме саудитците и Русия. Имаме толкова много природен газ в Пермския басейн, че хората там не знаят какво да правят с него. Ние можем да се противопоставим на хегемонията на Русия върху природния газ и втечнения природен газ“, заяви Кудлоу.

Той призова за изграждане на система от тръбопроводи на запад, изток и обратно. Според Кулдроу развиването на енергетиката може да бъде направено и през частния бизнес.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Москва: Не очаквайте среща Путин-Тръмп

    Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков опроверга публикация във финландска медия, че се подготвя нова среща в Хелзинки между президентите на Русия Влади ...
    11.10.2018
    4 278
    8
  • Русия готова да замени САЩ в Китай

    Русия е готова да увеличи своя внос за Китай, за да компенсира намаляващото снабдяване с американски стоки. Това обявиха от руското министерство на ик ...
    09.10.2018
    21 258
    61