Отидете към основна версия

6 321 54

Американците дебели. Не стават за армията

  • сащ-
  • тегло-
  • армия

Проблем с наднорменото тегло сред младите американци

Армията на САЩ скоро може да не успее да намира нови попълнения, заради наднорменото тегло на американските младежи, съобщи Fox News.

Нови военни американската армия набира основно сред младежите на възраст между 17 и 24 г. Според последни проучвания около 30% от тях са с наднормено тегло.

Около 1/3 от младежите, които се явяват на интервю за армията, са отстранени още в началото, заради наднормено тегло. Според нов доклад, наднорменото тегло на много американци, пречи на американската армия да бъде ефективна.

Според комисия, съставена от висши военни, решението на въпроса е създаването на програми за фитнес и правилно хранене в училищата. Така младежите ще могат да поддържат добра форма.

През последните две години е паднал и процентът на американците, които искат да служат в армията. Има ръст на военните, които имат наднормено тегло.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ удрят Китай с ядрено ембарго

    САЩ засилиха контрола върху износа на ядрени технологии в Китай. Това разкрива в. The Wall Street journal. Изданието се позовава на пожелали анонимнос ...
    12.10.2018
    2 094
    15
  • Най-дългата война в историята на САЩ

    Войната в Афганистан е най-дългата в историята на САЩ, съобщи Axios. В края на миналата седмица бяха отбелязани 17 години от американската военна и ...
    09.10.2018
    7 630
    25