Отидете към основна версия

1 566 11

ЕС блокира хакерските атаки на Русия

  • ес-
  • хакери-
  • русия

Предприемат се действия срещу хакерски групи

Лидерирте на страните от ЕС отхвърлиха опитите за хакерски атаки срещу Организацията за забрана на химически оръжия, съобщи France 24.

Представителите на ЕС обявиха, че ще намерят начин да се преброят с кибератаките. Според тях е важно да има санкции срещу хакерите, които стоят зад тях.

Преди това осем страни, начело с Великобритания, настояха да се предприемат действия срещу хакерските нападения. Там обявиха, че липсата на действия оставят впечатление, че подобни действия остават ненаказани.

„Работата по капацитета за реагиране и ограничаване на кибератаките чрез ограничителни мерки на ЕС трябва да бъде продължена“, се казва в комюнике на 28-те страни – членки.

По-рано излязоха информации за хакерска атака срещу централата на Организацията за забрана на химическите оръжия в Хелзинки. Смята се, че атаката е била извършена от групи, близки до руското разузнаване.

Планира се ЕС да наложи санкции, с които да замрази активите на заподозрени хакерски групи и да ограничи достъпа на лица, свързани с тях, до Европа.

Страните, които искат по-добри отношения с Русия обаче може да поискат по-ограничени действия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия и Китай никога няма да са приятели на Европа

    Европа е длъжна да разбере, че Китай и Русия не са и никога няма да бъдат нейни приятели. Това заяви помощник – държавния секретар на САЩ за Евр ...
    19.10.2018
    2 841
    19
  • Всеки месец санкции за Русия

    САЩ могат да налагат санкции на Русия всеки месец. Това заяви специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър, цитиран от РИА Новости. САЩ в ...
    18.10.2018
    3 817
    39
  • Италия: Санкциите срещу Русия са лудост

    Италианският вътрешен министър Матео Салвини заяви, че страната му няма да подкрепи продължаване на санкциите срещу Русия, определяйки ги като „ ...
    18.10.2018
    2 242
    17
  • Руска атака срещу Словакия

    Словашкият премиер Петер Пелегрини заяви, че руски хакери са арестували министерството на външните работи на неговата страна, съобщи РИА Новости. С ...
    17.10.2018
    1 841
    15