Отидете към основна версия

9 296 45

Американските бази са безсилни срещу руски ракети

  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • пентагон

При цялата си мощ американските въоръжени сили имат слабости и пробиви в отбраната

Снимки: БТА/АР

При цялата си мощ американските въоръжени сили имат слабости и пробиви в отбраната. Докато територията на СAЩ е надеждно защитена от системите за противоракетна и противовъздушна отбрана, защитата на военните бази на звездно-ивичестите в чужбина не е достатъчно надеждна. Така смятат военните експерти от американското издание The National Interest.

Американски анализатори отбелязват, че Пентагонът достатъчно дълго разглежда Северна Корея като главен потенциален враг, чиито ракети могат да достигнат американска земя. Следователно периметърът на САЩ се намира под здравата защита на цялата сила на американската военна машина.

Но при това американските ястреби забравиха да се погрижат за сигурността на базите си в Европа или в Тихия океан, които са в радиуса на действие на ракетните войски на Русия и Китай.

В същото време въоръжените сили на Руската федерация и Поднебесната империя непрекъснато усъвършенстват, актуализират и разширяват своите ракетни арсенали, като обръщат много внимание на разработките на нова безпилотна техника, както летателна, така и подводна.

Според военните наблюдатели на The National Interest американската отбранителна промишленост няма нито технологични, нито производствени ресурси, за да създаде отбранителен пръстен, който надеждно да прикрива базите на НАТО и САЩ по цялата територия на Европа и Азиатско-Тихоокеанския регион.

Едва сега САЩ обсъждат възможността за създаване на такава двустепенна система за отбрана от залповия огън на европейските и тихоокеанските обекти на американската военна инфраструктура. Предполага се, че първата линия за противоракетна отбрана ще се състои от военни спътници и автономни сензорни дронове, докато на второ ниво ще бъдат налице бойни лазери и електромагнитни оръдия с висока мощност.

Такива планове на военните на САЩ, разбира се, звучат много убедително, но в краткосрочна и дори средносрочна перспектива даже самите американци ги смятат за фантастични. При това е очевидно и друго: докато Пентагонът разработва космическото оръжие на бъдещето, военно-промишлените комплекси на Русия и Китай конструират комплекси от ново поколение за хакване и потискане на същите тези американски космически системи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новите руски ракети са „прекалено бързи“ за НАТО

    Новите оръжия и ракети, разработени от руските въоръжени сили, поставиха Запада в изключително уязвимо състояние. Това заяви генерал Ричард Барънс, би ...
    18.11.2018
    24 346
    104
  • Руски подводници в дуел

    Руски подводници участваха във военни учения в Японско море, съобщи РИА Новости. В маневрите са участвали дизелови подводници от флотилията „ ...
    02.11.2018
    15 925
    17
  • Руски МиГ вдигна по тревога Лондон

    Британски самолети бяха вдигнати под тревога заради подозрителен руски изтребител, който летеше близо до въздушното пространство на Лондон, предаде Re ...
    31.10.2018
    10 877
    38
  • Руските хакери удрят САЩ чрез порно

    По какъв начин руските хакери заразяват американските правителствени компютри с вируси и зловредно съдържание? Отговорът е повече от любопитен. Washin ...
    30.10.2018
    5 599
    41