Отидете към основна версия

1 679 1

Решаващи избори в САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • конгрес

Донлад Тръмп ги определя като референдум за своето управление

Снимка: БТА/AP

Днес в САЩ ще се проведат междинни избори за Конгрес, съобщи Би Би Си.

На изборите ще се реши коя от големите партии ще контролира законодателството в страната. Вотът се възприема като референдум за политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп.

В момента Конгресът на САЩ се контролира от републиканците. Това помага на президента безпроблемно да прокарва повечето си реформи.

Американците ще изберат всички 435 конгресмени и 35 от общо 100 сенатори. Ако постигне мнозинство в Камарата на представителите или Сената, Демократическата партия ще получи значително повече свобода на противодействие на управлението на Тръмп.

Според социологическите проучвания, партията на предишния президент Барак Обама е възможно да постигне мнозинство в долната камара, но не и в Сената.

Самият Тръмп определи гласуването като референдум за своето управление. Той вече се включи в кампанията на Републиканската партия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Историческа победа в САЩ

    Рашида Тлаиб е първата мюсюлманка, избрана за американски конгресмен в историята на САЩ, съобщи CNN. Тлаиб е от палестински произход. Тя е кандидат ...
    07.11.2018
    2 959
    33
  • Обама: Никой в моята администрация не беше обвинен

    В заключителна фаза е битката между републиканци и демократи преди междинните избори в Съединените щати във вторник. Републиканците са фаворити да зап ...
    05.11.2018
    962
    2
  • Мелания скочи в защита на Тръмп

    Първата дама на САЩ Мелания Тръмп упрекна представителите на Демократическата партия и либералните медии, че постоянно се опитват да дискредитират аме ...
    04.11.2018
    2 204
    3