Отидете към основна версия

12 203 99

Руската армия ще е в своя връх през 2028 година

  • русия-
  • сащ-
  • армия-
  • връх-
  • пентагона-
  • марк еспер

Във Вашингтон са отправили поглед към 2028 година

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската армия смята, че военните способности на руската армия ще достигнат своя връх през 2028 година, докато китайските въоръжени сили ще достигнат пика си през 2030 година, предаде „Ройтерс“.

Високопоставен представител на Пентагона направи тази прогноза. Марк Еспер, заемащ най-високата гражданска позиция в американската армия, заяви, че въоръжените сили на Съединените американски щати трябва да са готови да отговорят на заплахите и предизвикателствата.

Американската армия ще елиминира или забави близо 200 оръжейни програми и ще пренасочи средствата за превъзмогване на растящите заплахи от Русия и Китай. Във Вашингтон са насочили поглед към 2028 година и след това, защото именно тогава според американците ще е пикът на способностите на руската и китайската армия.

Русия и Китай модернизират бойните си способности, докато американците в продължение на години бяха ангажирани със сраженията в Близкия изток. Високопоставеният служител от Пентагона посочи, че армията трябва да модернизира оборудването си, част от което е на въоръжение от 40 години. През фискалната 2019 година армията на САЩ поиска финансиране в размер на $182 милиарда. От тях $22 милиарда бяха предназначени за закупуване на оръжейни системи. Според Марк Еспер армията трябва да обърне по-голямо внимание на нанасянето на прецизни удари на по-далечно разстояние, по-добра ракетни защита, както и програма за хеликоптери.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини