Отидете към основна версия

7 743 50

Русия иска поделени Западни Балкани

  • русия-
  • западни балкани-
  • сащ

Матю Палмър заяви, че САЩ искат напредъка на региона

Снимка: Shutterstock

Русия иска разединение в страните от Западните Балкани. Това заяви американският заместник – помощник държавен секретар Матю Палмър, цитиран от радио „Свободна Европа“.

Палмър заяви, че политиката на САЩ към Западните Балкани към региона не се е променила. Той обяви, че неговата страна иска да вижда само напредък в региона.

„Примерът на Северна Македония за това как можеш да се противопоставиш на негативното влияние и да сложиш край на стагнацията е наистина добър. Той може да бъде използван от Сърбия и Косово.

Русия иска да види регион, който е разпокъсан и поделен. За щастие визията на САЩ и ЕС е една и съща и тя цели напредък за Западните Балкани“, заяви Палмър.

Той даде пример с руското недоволство от сключването на Преспанското споразумение между Северна Македония и Гърция. Той посочи, че споразумението е сложило края на продължително неразбирателство, което е спъвало напредъка и на двете страни.

Той заяви, че Западът трябва да помогне на страните от региона да изпълнят пакет от важни реформи. Според Палмър така регионът ще постигне европейска интеграция.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • От Русия: ЕП е наш

    Европейският парламент е наш. Това обяви руското издание „Военное обозрение“. Изданието визира победата на крайнодесни групи в изборите ...
    27.05.2019
    4 760
    43
  • Косово става крепост срещу руското влияние

    Премиерът на Косово призова за единство и бдителност срещу опитите на Русия да повиши влиянието си в региона, съобщи РТК. Според Рамуш Харадинай то ...
    08.05.2019
    2 986
    33
  • Русия осъди амбициите на Албания

    Руското външно министерство заяви, че се засилват усилията за интегриране на районите, заселени с албанци на Балканите, съобщи РИА Новости. Смята с ...
    19.04.2019
    4 181
    11