Отидете към основна версия

5 471 33

Байдън: Тръмп ни тласка към бедствие

  • сащ-
  • иран-
  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • ормузки проток

Иранската стратегия на президента е катастрофа, предупреди демократът

Сегашният курс на американската администрация срещу Иран е равносилен на бедствие, което президентът Доналд Тръмп навлече сам на себе си. Тази позиция е изложена в изявление, публикувано от бившия вицепрезидент Джо Байдън, който се стреми да бъде номиниран за кандидат на Демократическата партия на президентските избори през 2020 г.

"Иранската стратегия на президента Тръмп е катастрофа, наложена от него", каза Байдън, чиято популярност е значително по-висока от тази на останалите кандидати за Белия дом на демократите.

"Америка в Близкия изток се интересува от две жизнено важни неща: предотвратяване на падането на ядрените оръжия в ръцете на Иран и гарантиране на стабилността на енергийните доставки през Ормузкия проток. Тръмп обеща, че излизането от ядрената сделка и налагането на санкции ще сложи край на агресията на Иран в региона. Те обаче, напротив, стават все по-агресивни", добави Байдън.

"Тръмп, с напускането си от дипломацията, увеличи вероятността от въоръжен конфликт с Техеран. Най-малко на САЩ им трябва война в Близкия изток", заключи той.

В сряда американското министерство на отбраната съобщи за изпращането в Близкия изток на допълнителни ПВО системи, безпилотни летателни апарати и самолети за събиране на разузнавателни данни. Това ще бъде направено в съответствие с решението за изпращане на 1000 американски войници в региона във връзка със ситуацията около Иран.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.

Свързани новини