Отидете към основна версия

1 608 13

Милиардери искат по-високи данъци за най-богатите

  • сащ-
  • данъци-
  • джордж сорос

Джордж Сорос е в групата направила предложението

Снимка: БГНЕС/EPA

Група от най-богатите американци призова да бъдат наложени по-високи данъци на хората с големи богатства, съобщи Гардиън.

Групата излезе с призив към кандидатите за президент на САЩ. В нея членува магнатът Джордж Сорос, съоснователят на Facebook Крис Хюз, наследниците на компанията Disney и собствениците на хотели Hyatt.

Според тях висок данък върху богатството може да помогне в борбата с климатичните промени. Посочват се възможностите за подобряване на здравеопазването, подсилване на икономиката, подобряване на възможностите за реализация и разширяване на демократичните свободи.

Припомня се и предишно изказване на Уорън Бъфет, според което неговите изчисления показват, че секретарката му плаща по-високи данъци от него.

Подобна позиция подкрепя програмата на някои от кандидатите за президентската номинация на Демократическата партия. За по-високи данъци за най-богатите настояват кандидатите Пийт Бутиджег и Бето О'Рурк.

Според представителите на предложението и сред републиканците има хора, които подкрепят подобна промяна.

Настоящият президент на САЩ Доналд Тръмп намали корпоративния данък още с встъпването си на власт. Според него така се създават възможности за работодателите да назначават повече персонал.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини