Отидете към основна версия

15 576 43

Борисов: Ердоган като постави тема, която не харесвам, викам „сакън“

  • бойко борисов-
  • реджеп ердоган-
  • сакън-
  • турция-
  • тема-
  • българия-
  • премиер-
  • сараево

На турците България им е толкова важна и любима, заяви премиерът

Снимка: БГНЕС

Турският президент Реджеп Ердоган като тръгне да поставя някоя тема, която не ми харесва, викам сакън, недей. Това разкри българският министър-председател Бойко Борисов в Сараево. Борисов вчера проведе среща с турския президент.

„Турците са най-мили, внимателни, любезни. България им е толкова важна и любима, защото целият им трафик минава през България. 5.1 милиарда долара е стокооборотът сега и си дадохме дума с Ердоган да разширим и да стигнем 10 млрд. долара“, заяви премиерът, който присъства на Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

„Той (Ердоган) като тръгне да поставя някоя тема, която не ми харесва, викам сакън, сакън, недей. Нали знаете - вероизповедания, те са любими теми, ремонт на всички джамии. Да изчакаме, всичко се развива добре, да строим“, разкри още българският премиер в босненската столица.

Министър-председателят изтъкна преките ползи за България от провеждането на тази среща. „Инфраструктура, да има свързаност на Балканите, което е добре за туризма и за бизнеса. Тези формати са важни, но трябва да участват всички“, посочи премиерът Борисов пред журналисти.

Той бе категоричен, че всички много искаме да се случат много неща – от магистрали до дигитална инфраструктура, но с такъв манталитет ще тъпчем на едно място. „За съжаление ние, Западните Балкани, трудно се събираме. За съжаление се вглеждаме какво ни разделя, правим си балкански номера, това пред Европейския съюз няма да мине“, заяви по-рано днес премиерът Бойко Борисов по време на изказването си в рамките на срещата в Сараево.

Борисов отбеляза, че благодарение на Договора за добросъседство, Република Северна Македония рязко се отличи. „Дръпна напред. РСМ има шанс и перспектива да успее, просто не трябва да се подвежда по тези медии, които там бълват антибългарската пропаганда. Техният президент даде действително добър пример как се говори“, каза още премиерът Борисов в Босна и Херцеговина.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.

Свързани новини