Отидете към основна версия

6 725 7

Драма в небето над Ню Йорк

  • кипър-
  • никос анастасиадис

Самолетът на президента на Кипър се върна на летище "Джон Кенеди" заради пукнатина на предното стъкло

Самолетът, с който президентът на Кипър Никос Анастасиадис излетя от САЩ за Лондон, се върна тази нощ в Ню Йорк заради пукнатина на предното стъкло на самолета, съобщава Кипърската информационна агенция.

В съобщението се казва, че самолетът излетял от летище "Джон Кенеди" и три часа летял над Атлантическия океан, когато пилотът открил проблема и взел решение да се върне от съображения за сигурност.

На борда са били и първата дама на Кипър Андри Анастасиадис, министърът на външните работи Никос Христодулис, говорителят на правителството Продромос Продрому и други членове на кипърската делегация. Самолетът се приземил на летище "Джон Кенеди" и е планирано по-късно да отлети отново.

Анастасиадис през последната седмица бе в Ню Йорк, където участва в работата на 74-тата сесия на Общото събрание на ООН.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Кипър - по пътя към обединението?

    Кипър е разделен от 1974 насам. Опити за обединяването му са правени неведнъж. Сега ООН стартира нова инициатива. Най-големият проблем се намира в мор ...
    06.09.2019
    4 094
    10
  • Кипър връща пари на Русия

    Кипър е решил предсрочно да погаси кредит от Русия, отпуснат през 2011 г. Това съобщи агенция Блумбърг, като се позовава на изявление на кипърското ...
    02.09.2019
    5 976
    8