Отидете към основна версия

1 336 1

Игра на хаос в Конгреса на САЩ

  • сащ-
  • конгрес-
  • доналд тръмп

Спорове около гласуването срещу Тръмп

Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в САЩ обяви, че измества гласуването срещу американския президент Доналд Тръмп за днешния ден, съобщи Политико.

Решението беше обявено от Джери Надлър в късните часове на вчерашния ден. Сега гласуването ще се проведе в 10 ч. сутринта американско време днес.

Решението беше посрещнато с неодобрение от републиканците. Оказа се, че не е имало обсъждане с опозицията.

Надлър и председателят на долната Камара Нанси Пелоси получиха сериозни обвинения. Републиканците ги обвиниха, че не се интересуват от правилата.

Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл и адвокатите на Тръмп вече са обсъдили стратегията за гласуването. Тръмп настоява свидетелите да дават показанията лично, докато според сенаторите трябва да се внимава по този въпрос.

Демократите обвиниха президента за злоупотреба с власти и възпрепятстване на разследване по случая. Става въпрос за опити за натиск над украинското правителство.

Тръмп е сигурен, че ще спечели гласуването в Сената, където републиканците са мнозинство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп прави Русия велика

    Доналд Тръмп прави Русия велика. Това заяви кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия Ейми Клобучар, цитирана от РЕН ТВ. Тя ...
    12.12.2019
    2 945
    22
  • Тръмп предупреди Русия да не се меси в изборите

    Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия да не се намесва на предстоящите през 2020 година президентски избори в САЩ, предадоха световнит ...
    11.12.2019
    1 307
    34