Отидете към основна версия

3 732 58

САЩ търсят решение за Близкия Изток

  • сащ-
  • майк помпео-
  • доналд тръмп

Предотвратени са били атаки срещу американци

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ търсят решение на ситуацията в Близкия Изток. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от Политико.

Той е разговарял с ръководителя на канцеларията по външните работи на Китай Ян Джичи. В разговора е заявено решението на САЩ да търсят успокояване в региона.

По-късно Помпео заяви, че е имало сведения за заплахи от страна на иранските сили в Ирак. Според него решението за отстраняването на генерал Касем Солеймани е предотвратило атаки срещу американци.

Преди това е имало сведения за планирани ирански атаки. Американският президент Доналд Тръмп заяви, че действия е трябвало да има по-рано.

„Трябваше да действаме. Той беше пряко и косвено отговорен за милиони загинали. Видяхме какво стана с протестите в Иран. Това няма да бъде признато там, но този генерал всяваше страх в много хора. Това няма да бъде признато пред външни страни. Иран никога не печели войни, но не губи преговори“, заяви Тръмп.

Представители на демократите в САЩ отхвърлиха решение за атаката срещу генерал Солеймани. Те настояват за мирни преговори.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини

  • САЩ имат план за атака на Иран

    Американският президент обяви предприети действия за отговор на Иран при провокативни решения на страната, съобщи FOX News. Според него иранските п ...
    05.01.2020
    7 124
    98
  • Вашингтон: Европа не е полезна!

    Американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че европейските съюзници на Вашингтон не са „толкова полезни“, колкото се надяваше отно ...
    04.01.2020
    10 991
    41
  • Ню Йорк готви защита за Иран

    Кметът на Ню Йорк Бил де Бласио проведе разговори с водещи фигури за сигурността на града, съобщи Fox News. Обсъдени са допълнителни мерки за сигур ...
    03.01.2020
    6 448
    34
  • Решенията на Тръмп водят до риск

    Решенията на американския президент Доналд Тръмп водят до глобален риск. Това заяви бившият председател на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Р ...
    03.01.2020
    2 936
    9