Отидете към основна версия

2 835 18

Наградата за главата на Тръмп е нелепа

  • сащ-
  • иран-
  • доналд тръмп-
  • ахмад хамзе-
  • керман

По-рано депутат от Техеран обяви, че ще плати три милиона долара за убийството на американския президент

Снимка: Shutterstock

Американският постоянен представител на Конференцията на ООН по разоръжаването Робърт Уд окачестви като "нелепа" обявената от ирански депутат награда за главата на президента Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Пред репортери в Женева - Уд каза, че това предложение свидетелства за "терористичните основи" на иранската върхушка. Според дипломата заплахите на Иран да напусне Договора за неразпространение на ядрените оръжия изпращат "много негативно послание".

По-рано депутатът от парламента в Техеран Ахмад Хамзе, цитиран от агенция ИСНА, каза, че ще плати три милиона долара за убийството на Тръмп.

"От името на хората в провинция Керман, ние ще платим награда от три милиона долара в брой на онзи, който убие Тръмп", гласят думите на Хамзе пред 290-местното Ислямско консултативно събрание.

Той не каза дали инициативата му има подкрепата на духовните лидери на Иран. По думите му, ако Иран разполага с ядрено оръжие, ще бъде защитен от настоящите заплахи.

Град Керман в едноименната иранска провинция е родното място на генерал Касем Сюлеймани, който бе убит край Багдад при американски въздушен удар.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп под прицел

    Демократи и републиканци влязоха в спор за правилата на провеждащия се процес по импийчмънт на президента Доналд Тръмп. Стопанинът на Белия дом е обви ...
    22.01.2020
    2 326
    8
  • $3 млн. награда за главата на Тръмп

    Ирански депутат обяви 3 милиона долара награда за главата на американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, позовавайки се на полуофициалната и ...
    21.01.2020
    5 932
    36
  • Американската политика към Иран се провали

    Заплахите на САЩ не могат да променят поведението на Иран. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от FAZ. Според него не трябва ...
    21.01.2020
    2 315
    9