Отидете към основна версия

2 429 11

ЕС приема Huawei

  • ес-
  • huawei-
  • европа

Не се планира забрана за компанията

Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС няма да обяви забрана за Huawei или друга комуникационна компания в Европа. Това обяви европейският комисар Тиери Бретон, цитиран от France 24.

Препоръките към страните ще бъдат официално обяви утре от ЕК. Плановете на ЕС са да засили контрола, от колкото да налага ограничения.

Според Бретон новите правила ще бъдат стриктни и с високи изисквания. Европа ще приветства всички оператори, които са готови да ги прилагат.

По-рано Великобритания позволи на китайската компания да участва в изграждането на 5G мрежа в страната. САЩ са вече призоваха да се избере алтернативен вариант.

Великобритания обяви, че ще защити достъпа до важна информация. Компанията ще получи достъп само до периферията на мрежата.

Според експерти Huawei предлага най-достъпен начин за изграждане на такива комуникации. Европейски компании също могат да участват.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Удължиха лиценза на Huawei в САЩ

    Американската администрация обяви, че удължава с още 45 дни временния лиценз на Huawei, съобщи USA Today. Така се позволява на американски фирми да ...
    14.02.2020
    1 752
    2
  • Готви се бунт срещу Борис Джонсън

    Британският премиер Борис Джонсън е изправен пред бунт в своето правителство, съобщи Гардиън. През вчерашния ден той одобри участие на Huawei в изг ...
    29.01.2020
    7 491
    12
  • Великобритания гради 5G с Huawei

    Британското правителство даде разрешение на китайската компания Huawei да участва в изграждането на 5G инфраструктура в страната, съобщи Гардиън. К ...
    28.01.2020
    1 455
    9
  • ЕС има предимство в преговорите с Великобритания

    ЕС има своето предимство в преговорите с Великобритания. Това заяви премиерът на Ирландия Лео Варадкар, цитиран от The Telegraph Премиерът смята, ч ...
    27.01.2020
    1 060
    0