Отидете към основна версия

1 530 5

Надига се вълна срещу главния прокурор на САЩ

  • сащ-
  • прокурор-
  • уилям бар

Стотици служители поискаха неговото оттегляне

Снимка: БГНЕС/EPA

Над 110 бивши прокурори и служители на американското министерство на правосъдието обявиха, че настояват за оставката на главния прокурор Уилям Бар, съобщи Fox News.

Това се казва в отворено обръщение. Тяхното мнение е свързано със споровете около казуса със съветника на президента Роджър Стоун.

Смята се, че той е много близък до държавния глава. Това води и до заключенията, че Бар е действал в противоречие с принципите на безпристрастност.

Той беше арестуван по обвинения за подвеждащи показания по време на процеса за руска намеса в американските избори. Срещу него беше поискана присъда от 9 години лишаване от свобода.

Президентът Доналд Тръмп коментира негативно развитието на делото. След това правосъдното министерство даде препоръки за по-лека присъда.

Бар вече отрече да е имало президентска намеса в случая, но потвърди, че съобщенията на президента понякога създават трудности за работата на прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Уилям Бар остава на поста си

    Американският главен прокурор Уилям Бар отрече информациите, че планира да се оттегли от своя пост, съобщи FOX News.. Това беше обявено от говорите ...
    19.02.2020
    911
    1
  • Бар: Тръмп затруднява моята работа

    Министърът на правосъдието на САЩ Уилям Бар заяви, че активността на президента Доналд Тръмп в социалните мрежи затруднява работата му, съобщи Fox New ...
    14.02.2020
    1 166
    3
  • Тръмп повлиял върху присъда на свой съветник

    Демократите в САЩ искат разследване за действията на президента Доналд Тръмп, свързани с делото срещу Роджър Стоун, съобщи FOX News. Президентът по ...
    12.02.2020
    2 432
    13