Отидете към основна версия

4 197 5

Изготвят план за защита на световната икономика

  • коронавирус-
  • рияд-
  • икономика-
  • г-20-
  • министри

Финансовите министри и управителите на централните банки от страните в Г-20 се събраха на двудневна среща в Рияд

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Финансовите министри и управителите на централните банки от страните в Г-20 се събраха днес на двудневна среща в Рияд, за да обсъдят състоянието на световната икономика и последиците от епидемията на новия коронавирус. Основната им задача е да създадат план за действие за защита на световната икономика.

Очаква се финансовите ръководители на 20-те най-развити икономики да обмислят план за действия с цел защита на световната икономика от въздействието на епидемията, както и начини за разработване на по-справедлива световна система на данъчно облагане в дигиталната сфера.

Участниците „ще дискутират за световните икономически перспективи и възможните политически отговори с цел насърчаване на растежа и превенция на рисковете от рецесия", заявиха организаторите в комюнике.

Ще бъдат разгледани освен това приоритетите на саудитското председателство на Г-20, включително "данъчните предизвикателства, произтичащи от дигитализацията на икономиката", се казва в документа. Тази сутрин започна симпозиум по въпроса на министерско равнище, след който се очаква министрите да заседават при закрити врати.

Форумът в Саудитска Арабия - първата арабска страна, застанала начело на Г-20, ще протече под председателството на финансовия министър на кралството Мохамед бин Абдула ал Джадаан и управителят на централната банка Ахмед ал Холифей.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.

Свързани новини