Отидете към основна версия

2 769 28

Вучич: САЩ са нужни на Сърбия

  • сърбия-
  • сащ-
  • приятели-
  • александър вучич-
  • майк помпео-
  • косово

Не мислим еднакво за Косово, но им благодаря, че желаят да чуят Сърбия, каза той

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ са нужни на Сърбия като приятел. Това сръбският президент Александър Вучич след среща с американския държавен секретар Майк Помпео във Вашингтон, предаде агенция "Танюг".

На пресконференция заедно с американския посланик в Сърбия Антъни Годфри, Вучич каза, че е благодарен на американските представители за ясната им позиция за статута на Косово и за това, че желаят да чуят и мнението на Сърбия и да разберат сръбските проблеми.

"Има някои в международната общност, с които никога не сте съвсем сигурни какво мислят. С американците знаете всичко. Знам, че не мислим еднакво за статута на Косово, но им благодаря, че желаят да чуят Сърбия и да разберат нашите проблеми. Повече от това не мога да очаквам", каза Вучич, като добави, че това би било нереално и неразумно.

Сръбският президент изрази задоволство, че САЩ, след години и десетилетия, през които двете страни не са имали еднакво мнение по нито един важен въпрос, сега желаят отново да бъдат партньори на Сърбия. Той каза, че това не е обрат в отношенията, а една политика на постепенно изграждане на по-добри отношения. Вучич подчерта, че САЩ са нужни на Сърбия като приятел, и благодари на американските представители, че придават такова значение на една малка страна и проявяват уважение към народа ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.

Свързани новини