Отидете към основна версия

1 892 10

ЕС с нова подкрепа за предприятията

  • ес-
  • средства-
  • компании

Германия гарантира заеми за компании

Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на Европейската комисия обявиха, че са освободили 1 млрд. евро от фонда за стратегически инвестиции, съобщи Дойче Веле.

Средствата ще бъдат използвани за подкрепа на малките и средните предприятия. Подкрепата може да бъде поискана от 100 000 малки и средни предприятия.

Европейската инвестиционна банка ще може да гарантира кредити в размер на 8 млрд. евро. Предвиждат се по-гъквави условия за разсрочен период.

Германското правителство обяви, че ще гарантира пълния размер на заемите. Такива ще са нужни на малки и средни предприятия, които да гарантират работните си места.

За фирми до 50 служители ще бъдат гарантирани кредити до 500 000 евро. За по-големи предприятия средствата ще се повишават.

ЕС вече обяви свой план за подкрепа на бизнеса. Очакват се още действия да бъдат одобрени от европейските страни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • България показва, че солидарността все още е в сърцето на ЕС

    В ексклузивно интервю за БНР председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заявява, че пандемията с коронавируса все още е в критичен мом ...
    07.04.2020
    2 187
    29
  • ЕС с мита за американски стоки

    ЕС обяви въвеждането на нови мита върху американски стоки, съобщи Дойче Веле. По-рано американското правителство разшири митата за вноса на определ ...
    06.04.2020
    5 467
    40
  • ЕС подкрепя три страни

    ЕС прие серия от държавна подкрепа за Гърция, Португалия и Полша, съобщи Катимерини. Средствата трябва да помогнат за икономическата стабилност на ...
    05.04.2020
    4 263
    20