Отидете към основна версия

4 775 7

Как Тръмп усмири Саудитска Арабия

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • саудитска арабия

Той принудил страната да сключи сделка с Русия

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е опитал да принуди Саудитска Арабия да намали добива си на петрол, съобщи Middle East Monitor.

Това е станало по време на телефонен разговор на 2-ри април. Американският държавен глава е разговарял с престолонаследника Мохамед бин Салман.

Тогава се водиха и преговори за стабилност на петролния пазар. Тръмп е заявил, че няма да може да спре американското правителство да изтегли своите военни от страната.

САЩ проведоха широка кампания за споразумение. Това доведе до решение за намаляване на добива на петрол.

Разговорът е бил проведен 10 дни преди да бъдат обявени промените. Според източници от американската администрация, саудитският представител е бил толкова объркан от думите на президента, че е отпратил своите съветници от стаята и продължил разговора сам.

Смята се, че това показва работа на американския президент за запазване на петролната индустрия. Въпрос за разговора със Салман му беше зададен по време на интервю, като той заяви, че е постигнал споразумение по време на преговорите и че винаги е смята саудитският престолонаследник и руския президент Владимир Путин за достатъчно интелигентни, за да се разберат.

Правителството на Саудитска Арабия не е дало отговор за разговора. Американската администрация също избягва отговор.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.

Свързани новини