Отидете към основна версия

3 377 28

САЩ ограничават китайски гигант

  • сащ-
  • huawei-
  • компания

Нови ограничения за Huawei са възможни

Снимка: БГНЕС/EPA

Американската администрация започна действия за ограничаване на китайската компания Huawei, съобщи FOX News.

Правят се опити за ограничаване на достъпа на компанията до доставчиците за чипове. Работи се по въпроса от американското министерство на търговията.

Правят се правила за поправка в правилото за износа за стратегическо придобиване на полупроводници от китайския гигант. Те са директен продукт от американски софтуер.

Смята се, че така се блокира опита на компанията да ограничи американския контрол над износа. Huawei е вторият най-голям производител на мобилни телефони.

Производството на телефони ползва широко полупроводници в работата. В същото време се работи върху ограничаването на китайското участие в 5G мрежата.

Китайската компания използва американски софтуер в производството на телефони. Разрешение за това трябва от министерството на търговията на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Играта за китайския гигант

    Китайското министерсство на търговията обяви, че ще предприеме всички възможни действия, за да защити компанията Huawei, съобщи Independent. Америк ...
    18.05.2020
    2 177
    8
  • Тръмп се разбира със Си Дзинпин

    Американският президент Доналд Тръмп обяви, че има добри отношения с китайския държавен глава Си Дзинпин, съобщи Fox News. Държавният глава обяви, ...
    14.05.2020
    3 139
    12
  • Huawei смени стратегията - отново иска да работи с Google

    Huawei промени стратегията в спора си с правителството на САЩ. След като преди време компанията заяви, че може да оцелее самостоятелно дори без Androi ...
    11.04.2020
    5 765
    19