Отидете към основна версия

2 572 6

Марк Зукърбърг обясни подкрепата за Тръмп

  • марк зукърбърг-
  • компания-
  • доналд тръмп

Фейсбук няма да поправя съобщения на президента

Снимка: БГНЕС/EPA

Марк Зукърбърг обяви подкрепа за своето решение да не променя съобщения на американския държавен глава Доналд Тръмп, съобщи FOX News.

Компанията очаква решението на държавния глава за социалните медии. Президентът Доналд Тръмп обяви, че планира нов закон, който да следи действията на платформите.

Група служители се обявиха срещу решението на председателя. Това стана, след като съобщения на президента бяха определени като неподходящи.

От Twitter обявиха, че ще продължат да действат по този начин. Част от служителите на Фейсбук не се появиха на работните си места в знак на несъгласие към ръководството.

Зукърбърг обясни, че според него компанията няма роля да определя значението на съобщенията на нейни потребители. Според служителите това означава, че потребителите имат прекалено голяма свобода в работата си на платформата.

Очаква се диалог по темата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Важна промяна за Фейсбук

    Изпълнителният директор на компанията Фейсбук Марк Зукърбърг обяви, че ще даде възможност за изключване на политическите реклами, съобщи Fox News. ...
    17.06.2020
    6 218
    7
  • Спор между Зукърбърг и Фейсбук

    Служителите на компанията Фейсбук са недоволни от решение на председателя Марк Зукърбърг, съобщи FOX News. Държавният глава на САЩ подготвя нов зак ...
    02.06.2020
    2 588
    16
  • Тръмп обяви война на социалните мрежи

    Американският президент Доналд Тръмп подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи, и свободата, с която разпола ...
    29.05.2020
    2 629
    26