Отидете към основна версия

5 328 20

Пак замириса на война в Близкия изток! Израелски изтребители два пъти удариха обекти на "Хамас" в Газа

  • израел-
  • хамас-
  • газа

Атаките са в отговор на ракетен обстрел и пускането на балони с експлозиви към територията на еврейската държава

Снимка: shutterstock

Израелски изтребители два пъти нанесоха удари тази нощ по военни обекти на радикалното палестинско движение "Хамас" в ивицата Газа в отговор на ракетен обстрел и пускането на балони с експлозиви към територията на еврейската държава. Това съобщи днес пресслужбата на израелската армия, цитирана от ТАСС.

"Цяла седмица от ивицата Газа бяха пускани балони с експлозиви към израелска територия. Освен това в събота вечерта десетки палестинци предизвикаха безредици до оградата на границата с ивицата Газа. В отговор израелски изтребители и дронове нанесоха удари по военни цели на "Хамас" в ивицата Газа, включително военен лагер и подземна инфраструктура", се посочва в съобщението.

След ответния удар по цели на "Хамас" военните съобщиха, че израелската система за ПВО "Железен купол" е унищожила две ракети, изстреляни от ивицата Газа.

В отговор на това нападение израелски изтребители и дронове поразили още военни цели на "Хамас" в южната част на ивицата Газа, включително военен лагер, използван за складиране на ракети.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини