Отидете към основна версия

2 732 20

Доналд Тръмп обмислял своята дъщеря за вицепрезидент

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иванка тръмп

Той е обсъждал номинация на Иванка Тръмп

Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на САЩ е обсъждал възможността да издигне своята дъщеря за вицепрезидент. Твърденията са на някогашен служител на неговия щаб, цитиран от Блумбърг.

Разговори по номинацията на Иванка Тръмп е имало много пъти. Идеята е била нейната кандидатура да бъде издигната в предходната кампания.

Кандидатът за президент тогава е настоявал партньор да му е човек, на когото да има пълно доверие. Това твърди в нова книга Рик Грейтс, който заемаше висш пост в щаба на кампанията в изминалите избори.

Предложението е било направено по време на семейна среща. Тогава Доналд Тръмп заявил, че Иванка трябва да е кандидат за вицепрезидент, защото е умна и красива, което ще и донесе популярност.

Впоследствие за вицепрезидент беше избран Майк Пенс, който има широка подкрепа сред републиканците и донесе допълнителни гласове на кандидата за президент.

Представители на Белия дом не коментираха твърденията. В момента Иванка Тръмп е старши съветник в президентската администрация.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Вицепрезидентите имат водещата роля

    Днес ще се проведе дебатът между кандидатите за вицепрезидент на САЩ, съобщи FOX News. Двамата кандидати станаха изключително важни през последните ...
    07.10.2020
    1 430
    3
  • Доналд Тръмп с коронавирус

    Американският президент Доналд Тръмп е дал положителен тест за коронавирус, съобщи Гардиън. Държавният глава потвърди новината. Той и съпругата му ...
    02.10.2020
    6 689
    68
  • Тръмп: Чакам Нобелова награда за мир

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че лидерите на Сърбия и Косово са се прегърнали Белия дом и е прекрасно да бъдат видени в тази ситуация, когато ...
    28.09.2020
    1 889
    20
  • Тръмп е плащал по 750 долара подоходен данък

    Американският президент Доналд Тръмп не е плащал подоходен данък през 10 от последните 15 години, според публикувана вчера статия на вестник "Ню ...
    28.09.2020
    4 080
    9