Отидете към основна версия

5 130 30

Пентагонът залага на израелския "Железен купол"

  • железен купол-
  • пентагон-
  • сащ-
  • израел-
  • rafael

Две батареи ще се използват от американската армия

Израелското министерство на отбраната достави първата от двете батерии за ПВО отбрана "Железен купол" за американската армия.
Това съобщиха от пресслужбата на компанията - производител Rafael.

На символичната церемония по предаването на първата батарея присъства министърът на отбраната Бени Ганц, икономическият министър Амир Перец, изпълнителният директор на Rafael Йоав Хар-Евен и други.
„Системата„ Железен купол “, като част от многопластовата система за противоракетна отбрана на Израел, отразява силата на израелската отбранителна индустрия, посочи Бени Ганц. Той припомни, че ефективността на тази система предотврати много смъртни случаи в Южен Израел и това има значително влияние върху бойното поле.

Горд съм, че тази усъвършенствана система ще защити и войниците от американската армия. Това е изключително постижение както за Министерството на отбраната, така и за отличната отбранителна индустрия на Израел", отбеляза Бени Ганц.

"Миналата седмица посетих САЩ и се срещнах с висши служители в Министерството на отбраната на САЩ и военните. Наред с други неща, обсъдихме доставките и споделянето на информация в областта на технологиите. Приключването на това споразумение служи като допълнително доказателство, че отбранителният съюз между САЩ и Израел се основава на общи ценности и интереси, които са по-силни от всякога “, посочи израелският военен министър.

От Rafael отбелязаха, че първата батарея вече е преминала три успешни изпитания на американска земя. При тях тя е прихванала и унищожила всички изстреляни цели и заплахи.

ПВО системата "Железен купол" функционира в Израел от 2011 г. Тя демонстрира изключителните си възможности с над 2400 успешни прихващания на различни заплахи.
"Железният купол" е неразделна част от многопластовия отбранителен комплекс на Израел, разработен от Rafael. Другата част е системата "Прашката на Давид".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини