Отидете към основна версия

18 696 64

Тръмп: Извършиха огромна измама на изборите, отиваме в съда

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • измама-
  • избори

Републиканецът се бори за втори мандат в Белия дом

Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че по време на изборите за президент на Съединените щати е била извършена „огромна измама” и всичко ще се реши във Върховния съд.

Републиканецът не каза каква измама е била извършена на изборите в САЩ. „Това е голяма измама за нацията ни и ще отидем във Върховния съд на САЩ”, посочи Тръмп, който води ожесточена битка срещу демократа Джо Байдън. И двамата кандидати изразиха увереност, че печелят изборите, но според политически анализатори преброяването може да продължи дълго и все още не е ясно кой ще е новият президент на страната.

Тръмп обяви, че е постигнал „феноменални” резултати за провелите се президентски избори в Съединените щати, чийто резултат обаче все още не е ясен. Тръмп каза, че е спечелил изборите в САЩ, но „Ройтерс” посочва, че това твърдение не се основава на факти, защото бюлетините все още не са преброени. „Честно казано, ние спечелихме тези избори”, заяви Тръмп пред свои привърженици.

Телевизия Си Ен Ен посочи, че Тръмп атакува легитимните усилия за преброяване на гласовете. Телевизията обяви, че президентът Тръмп говори за изборна измама без основание за това. Републиканецът обяви победа на изборите, въпреки че резултатите от ключови щати в страната все още са неясни. Преди четири години Тръмп спечели изборите, побеждавайки кандидатката на демократите Хилъри Клинтън. Джо Байдън, от своя страна, също е уверен в победата и помоли своите привърженици да бъдат търпеливи, защото ще отнеме време до обявяването на резултатите.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.

Свързани новини