Отидете към основна версия

8 369 45

Байдън докосва победата

  • джо байдън-
  • пенсилвания-
  • сащ-
  • избори-
  • президент-
  • доналд тръмп

Кандидатът на Демократическата партия е много близо до победата

Снимка: Shutterstock

Кандидатът на Демократическата партия за президент на Съединените щати Джо Байдън обърна вота и в щата Пенсилвания, в който до момента водеше опонентът му Доналд Тръмп. Щатът дава 20 електорални гласа.

Разликата между двамата кандидати е много малка - само 5587 гласа в полза на Байдън при обработени 95% от бюлетините. Към момента Байдън води в щатите Пенсилвания, Джорджия, Аризона и Невада. Дори да спечели само Пенсилвания, Байдън ще е президент на страната.

Продължава броенето на бюлетините в щатите, в които все още не е ясно кой от двамата кандидати печели. Към момента демократът Байдън има 253 електорални единици, докато Тръмп - 213. За победа на президентските избори са нужни 270. Републиканецът има преднина (в този момент) само в Аляска и Северна Каролина в щатите с неясен победител.

NBC, CNN и другите големи американски телевизии обявиха, че Джо Байдън вече води в Пенсилвания и ако запази преднината си там, ще е новият президент на Съединените щати. Настоящият президент Доналд Тръмп обвини демократите в изборни измами, но няма нито едно представено доказателство за това твърдение. Американските медии пишат, че Джо Байдън е кандидатът, получил най-много гласове в историята на страната.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 32 гласа.

Свързани новини