Отидете към основна версия

82 976 101

Тежка загуба за Тръмп! Президентът на САЩ се скри от света

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

От предизборния щаб на Тръмп обявиха, че са внесли жалба в регионален съд в щата Аризона с аргумента, че неправилно са били отхвърлени гласовете на някои избиратели в окръг Марикопа

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Белият дом обяви снощи режим "lid" (в буквалнен превод - "капак") - термин, с който информира репортерите, че президентът Доналд Тръмп няма да се появява публично до края на деня, предаде ДПА.

Републиканецът Тръмп прекара вчерашната сутрин в своя голф клуб в щата Вирджиния и още беше там, когато водещи медии в Съединените щати обявиха победата на демократа Джо Байдън на президентските избори. После Тръмп се върна в Белия дом, докато улиците на федералната столица бяха изпълнени с ликуващи привърженици на съперника му на изборите Джо Байдън. В много други градове привърженици на Тръмп демонстрираха под възгласи, че демократите са извършили изборни измами, отбелязва ДПА.

От предизборния щаб на Тръмп обявиха, че са внесли жалба в регионален съд в щата Аризона с аргумента, че неправилно са били отхвърлени гласовете на някои избиратели в окръг Марикопа в деня на президентските избори, предаде Ройтерс.

Според иска, внесен във висшия окръжен съд на най-населения окръг в щата, се посочва, че членове на избирателни секции са казвали на гласоподаватели да натискат бутон, след като машината сигнализирала за допълнително гласуване.

на Тръмп твърди, че така вотът на тези избиратели не е бил зачетен, а това можело да се отрази "решаващо" на резултата от гласуването в Аризона. Освен това в този окръг били използвани нови машини за гласуване.

От изборната комисия в Марикопа и щаба на обявения вече за новоизбран президент Джо Байдън засега не са коментирали случая.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 152 гласа.

Свързани новини