Отидете към основна версия

56 048 84

Извънредно: Тръмп с обръщение към нацията, съобщи важна новина

  • доналд тръмп-
  • обръщение към нацията-
  • ваксина-
  • covid-19

Президентът на САЩ заяви, че е въпрос на седмици ваксината срещу COVID-19 да бъде разпространена на първа линия, както и сред рисковите групи

Кадър: Facebook/The White House

''Ще инвестираме 1,95 млрд. долара за масовото производство и разпространение на 1 милион дози от новата разработена ваксина срещу коронавирус''. Това съобщи президентът на САЩ Доналд Тръмп в обръщение към нацията, което се явява първата му публична поява и проява след загубата на президентските избори от Джо Байдън.

„Ваксината ще бъде разпространена на първа линия, на възрастните и на рисковите групи незабавно. Въпрос на седмици е. Милиони дози ще бъдат разпространени. Чакаме одобрението. До април ваксината ще достигне до милиони“, заяви президентът на САЩ.

''В следващ период страната ще може да получи 600 млн. дози'', добави той, уточнявайки, че ваксината ще бъде безплатна.

Президентът подчерта, че ваксината срещу COVID-19 ще бъде пусната за масова употреба през месец април на 2021г., като ще бъде доставена във всички щати с изключение на Ню Йорк: „Поради политически причини губернаторът на Ню Йорк обясни, че не е сигурен в произхода на ваксината и няма доверие в администрацията“, посочи Тръмп.

Моята администрация участваше в разработването на терапии, които намалиха фаталните случаи от коронавируса с 85% - това е уникално число'', категоричен бе настоящият президент на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 83 гласа.

Свързани новини