Отидете към основна версия

3 993 25

САЩ: Иран още не е решил как да действа

  • мохсен фахризаде-
  • иран-
  • сащ-
  • ядрено оръжие-
  • отказ

Държавата с нищо не показва, че иска да се откаже от ядреното оръжие

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Иранските власти са в крайно затруднено положение и все още не могат да решат какви действия да предприемат след убийството на ядрения физик Мохсен Фахризаде. „Не мисля, че те сами знаят какви ответни мерки да предприемат", каза Джон Болтън, бивш съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп за националната сигурност.

През последните години беше убит Касем Солеймани, командващ елитните сили Ал Кудс на иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция, и бяха атакувани някои от най-важните обекти, свързани с иранската ядрена и ракетна програма. „Това показва, че тези, които стоят зад нападенията, може да се окажат почти навсякъде в Иран" е мнението на Болтън.

Според него президентът Доналд Тръмп никога не е имал премислена стратегия за политиката спрямо Техеран. Той препоръча на новоизбрания президент Джо Байдън да се откаже от връщане към ядреното споразумение с Техеран. „Никога не е имало нещо, което да показва, че Иран е взел стратегическо решение да се откаже от ядреното оръжие", каза Болтън.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.

Свързани новини