Отидете към основна версия

12 230 63

Байдън покани Русия

  • сащ-
  • русия-
  • вашингтон-
  • джо байдън-
  • покана

Руският посланик ще отиде на церемонията

Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ отправиха покана към Русия да присъства на инаугурацията на новоизбрания президент Джоу Байдън на 20 януари. Това бе съобщено на кореспондент на ТАСС от руското посолство във Вашингтон, предаде агенция "Фокус".

„Получихме покана. Предвижда се посланикът на Русия в САЩ Анатолий Антонов да вземе участие в церемонията като гост", заявиха от дипломатическата мисия. В края на ноември миналата година прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков призна, че посланик Антонов може да присъства на встъпването в длъжност на новия ръководител на американската администрация.

По-рано организаторите на инаугурацията обявиха, че церемонията ще се проведе в скъсен формат и в съответствие с нормите за социално дистанциране във връзка с разпространението на новия коронавирус в страната. Освен това те се отказаха от парада по случай встъпването в длъжност на следващия държавен глава. Организаторите драстично намалиха броя на поканите за церемонията, както и на броя на журналистите, акредитирани да отразяват събитието.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.

Свързани новини