Отидете към основна версия

2 747 16

Бунт в Ливан! Армията се намеси

  • ливан-
  • триполи

60% от населението на Триполи живее под линията на бедността, а строгите мерки доведоха до влошаване на социалните условия и ръст на цените, което от своя страна предизвика повишаване на напрежението

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Патрули на ливанската армия взеха под контрол центъра на северния град Триполи, където в продължение на няколко дни избухваха протести срещу строгата карантина в страната, съобщава ТАСС.

Тази вечер (28.01 б.р.) опитите на недоволни да превземат съдебната палата се оказаха неуспешни, но хвърлени бутилки със запалителна течност предизвикаха пожар в сградата. Очевидци посочват, че кметството също е било подпалено. Един от охранителите на зданието е бил ранен от хвърлена граната.

От ливанското вътрешно министерство съобщават, че силите на реда са използвали сълзотворен газ и водни струи срещу протестиращите. 97 души са пострадали при сблъсъците, информират от местния Червен кръст.

60% от населението на Триполи живее под линията на бедността, а строгите мерки доведоха до влошаване на социалните условия и ръст на цените, което от своя страна предизвика повишаване на напрежението, пояснява ТАСС.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини