Отидете към основна версия

1 987 7

Гугъл спира проследяването за реклами

  • гугъл-
  • реклами-
  • компания

Компанията променя своята работа

Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Гугъл обяви обещание да не разработва нови начини за проследяване на потребители за насочване на реклами, според това какво са търсили в интернет, съобщи FOX News.

Планът е постепенно да се премахнат сегашните програми за проследяване на трафика. Това може да стане през следващата година и ще промени начина на работа с онлайн реклама.

Планира се да бъдат премахнати бисквитките от трети страни, които спомагат за рекламата. Това е отговор на повечето стандарти за поверителност на данните в ЕС и САЩ.

Компанията е критикувана за това, че събира данни за посещаемостта на сайтове, които не притежава. Така се правят профили на интернет потребители и им се насочват подбрани реклами.

Компанията ще преустанови своите действия, но търси варианти за насочване на реклами към големи групи потребители с общи интереси. Компанията е един от водещите разпространители на реклами и притежава най-търсения уеб браузър.

Експерти ще наблюдават действията на компанията.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Франция глоби Гугъл

    Франция обяви глоба за дъщерни компании на Гугъл, съобщи ТАСС. Решението е заради неправилно поставяне на рейтинги на хотели. Множество собственици ...
    16.02.2021
    2 186
    1
  • Гугъл спира достъп до търсачката в Австралия

    Американската компания Гугъл обяви, че е готова да спре достъпа до своята търсачка за потребителите в Австралия, съобщи FOX News. Компанията недово ...
    22.01.2021
    4 160
    9