Отидете към основна версия

5 231 48

Изтребители на НАТО са прехванали „необичайно голям брой“ руски самолети

  • нато-
  • русия-
  • изтребители-
  • самолети-
  • прехващане

Италиански изтребители са прехванали руски патрулен самолет над Балтийско море

Снимка: Shutterstock

В началото на седмицата изтребители на НАТО са били принудени да прехванат необичайно голям брой руски военни самолети в близост до въздушното пространство на съюзниците, съобщава електронното издание на гръцкия вестник Protothema, цитирано от агенция "Фокус".

Самолетите на Алианса са били вдигнати във въздуха „10 пъти в понеделник, 29 март 2021 г., за да прехванат руските бомбардировачи и изтребители по време на необичаен пик на полети над Северния Атлантик, Северно море, Черно море и Балтийско море“, се казва в изявление на организацията. За по-малко от шест часа пилотите на НАТО са прехванали шест различни групи руски военни самолети, съобщиха от Алианса.

Норвежки и белгийски F-16, както и британски Typhoon, са прехванали двойка бомбардировачи Ту-95, уточниха от организацията. Норвежките изтребители са прехванали и два бомбардировача Ту-160. Турски, румънски и български самолети са отговорили на три групи руски военни самолети над Черно море. А италиански изтребители са прехванали руски патрулен самолет над Балтийско море.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 16 гласа.

Свързани новини